sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sunnuntai sirkusta

Tänään Ainolla oli kaverin sirkussynttärit Ideaparkin PiiPoossa. Puoleentoista tuntiin oli mahdutettu pientä herkuttelua, "sirkusmaista" jumpparata taiteilua ja vapaata leikkiä. Ja ilmeisen kivaa oli ollut :) Aino tahtoi puketua merirosvo aiheisesti, ja mikäs siinä- sitten maalattiin silmälappua nassuun. Uudet Helsingin tuliasvaatteet sopi hyvin neidin teemaan. Plikka oli jokseenkin väsähtänyt menomatkalla bussissa. Paula oli meillä yökylässä edellisenä yönä, molemma ttytöt kylläki nolivat unten mailla, kun minä kotiuduin Helsingistä. Ilmeisen mukava kaveri-ilta oli kuitenkin kun leikit jatkui aamusta heti samaa vauhtia kuin edellisenä iltana. 
Mika oli muuttamassa Hapon Samulin perhettä Ikurista Viinikkaan, joten meillä ei ollut autoa käytössä ja matkustimme  bussilla. Ja täytyy kyllä myöntää ettei itse rouvakaan ollut virkeimmillään, kuten kuvasta näkyy. Onneksi pitsa-annos ja cokis palautti voimat.. Ihanaa lukea kirjaa ja nauttia kasvispitsaa, kun joku muu huolehtii lapsen viihdyttämisestä!




 Aino the Pirate Girl!


Tässä alla olevassa kuvassa me ollaan kolmiste matkalla tsekkaileen mihin Samuli, Sari, Eeva ja Arvi  Happo muuttavat juuri parhaillaan. Meiltä matkaa heille 620 metriä :) Täytyy kyllä sanoa, ettei YHTÄÄN karehdituta (paitsi isommat neliöt) tulevat pinta- ja muut remontit..  Ikurin asunto oli heillä kertakaikkisen upea ja nyt saavat aloittaa alusta.. Kaikki kiitos tuosta Ikurin ihanuudesta menee SArille, niin Samulikin sanonut. Ja kyllä Sari oli edelleen oma positiivinen itsensä! En kyllä epäile hetkeäkäänn ettei siitä tulisi yhtä upea. Mun täytyy kyllä tunnustaa , että mä en enää jaksais mitään isoja remontteja. Mulle tuottaa suurta tuskaa (toisinaan) tää meidän tavaramäärä ja ahtaus, mutta musta ei ikinä olisi muuttamaan ja ottamaan n. satatuhatta lisää lainaa, että saatais isompi asunto tältä alueelta. Sitäpaitsi kohtahan Suvi on sen ikäinen, että muuttaa pois kotoa.. Siihen asti tehdään vain järjestelyjä, että täällä elo sujuu mukavasti. Ja laitetaan rompe kiertämään. 
Juuri tänään olen taas järjestellyt paikkoja ja  katsellut kamoja sillä silmällä, että toi ja toi lähtee ja  päättänyt urheasti, että mitään en myy kirpparilla "joskus" vaan  vien kaiken jonnekin konttiin  keräykseen tarvitseville. Mun aika ei vaan riitä siihen kirppari ruljanssiin... Paitsi jos Suvi haluaa kerätä rahaa ja tehdä sen kaiken, mutta epäilen..





Nyt päätän päivityksen tähän.. Tunnustan -- olen nauttinut kaksi lasillista naapuri Laurin tuomaa punaviiniä.. Rentoutusta kehiin. Huomenna on taas työpäivä. Jee. Ja oikeesti mä tykkään työstäni :)
Joskus vaan vähän väsyttää. Kuten nyt mua vituttaa toi mun jalka, jonka  pikkuvarpaian murtumat ei ole parantunut vielä.. tänäänki siivotessa oon tölvinyt niitä sinne sun tänne. Prkl. Stana. Paranis jo.

Mutta huomenna Piia tulee meille ja me toivotaan, että saataisiin Lassi tiistaina tänne.  Peukkuja!!!!

lauantai 29. syyskuuta 2012

Helsinki day2

Istuskelen taas bussissa matkalla kohti Tamperetta. Mahtava päivä takana hyvässä seurassa. Anoppilassa hyvin nukuttu yö takana ja aamupäivä vietetty anopin kanssa ostoksia tehden. Ainon vaatevarastoa on nyt sitten päivitetty urakalla.. Neiti on kasvanut kesän aikana paljon ja väittikin mun kutistaneen kuivurissa sukkahousut :) ja samalla melkein kaikki muutkin vaatteet. Nyt on kutistettu sitten äidin ja isoäidin kukkaroa - varsinkin jälkimmäisen.

Poikkesimme globe hope liikkeessä missä allekirjoittanut iski silmänsä vihreästä kapsäkistä tehtyyn kolttuun.. Ja sai sen "joululahjaksi" en sitten tosiaankaan tartte mitään jouluna!! Ettäs tiiät anoppi :D ...niin ja jouduttiin sitten myös mallinuken riisumistalkoisiin, kun juuri ne villasäärystimet, jotka halusin ostaa oli nukella jalassa näyteikkunalla... Tuli ihan hiki siinä puuhassa kaikilla kolmella! Myyjä oli kyllä aivan ihanan avulias nuori neiti. Kiitoksia vain hyvästä palvelusta!






Sitten kun pääsin sairaalaan alkoi toisenlainen hupi. Aivan upeeta viettää päivä Lassin kanssa, vaikka täytyykin könnätä yhdessä ja samassa huoneessa. Pelien, jutustelun ja animaation teko piristi kummasti. Google+ ja fb linkitetty animaatiolla :)


PIkkuveli Julius 4-vee, joka ei ole nänhyt Lassia kahteen kuukauteen, koska sairaalassa ei voi vierailla alle 12-vuotiaat oli videon nähdessää ihastellut  "mun Lassini!" Voi rakkaus pakkaus :D

En voi muuta kuin nostaa hattua Lassille, joka on ollut tuolla neljän seinän sisällä jo 2 kuukautta ja säilynyt vielä selväjärkisenä!!!! Puhumattakaan, että Taysissa meni 4 kuukautta. Myös Piia on osoittanut jumalattoman suuret voimansa ja periksiantamattomuutensa tän kaiken kamaluuden keskellä. Mikä ei tapa se vahvistaa,niin totta! Meistä kaikista on tullut vahvempia tän myötä. Se, että kohtaa pelkonsa ja myöntää, että nyt pelottaa ja eikä aina jaksa- silloin toinen jaksaa sun puolesta! Mä en itse voisi kuvitella mitään muuta tekeväni. Elämän priorieetit on kiepsahtaneet uusiksi. Omien läheisten ihmisten merkitys on entisestään kasvanut, vaikka aina olen perhekeskeinen ollutkin. Miten lähellä voi olla, että jotain toista ei kohta olisikaan vierellä. Onnettomuus tai vakava sairastuminen voi olla ns. oven takana, joku hullu kusipää vaanii jossain, rattijuopot, ylinopeutta ajavat kaaharit, sekopäät ynnä muut idiootit seikkailee siellä sun täällä... Ei paljon tarvi uutisia lukea kun hirvittää.



Nyt me odotetaan ja toivotaan hartaasti, että ensi viikolla Lassi pääsis meille Tampereelle. Eikä edes tarvitsis mennä Taysiin.. Siihen on suht'hyvät mahkut. Toivottavasti se toteutuu - nyt olis jo korkea aika!

Päätän bussipäivityksen tähän ;)




P.ps mä unohdin kirjoittaa heti, että kyllä me tästä sairaala-ja sairausrumbasta aiotaan selviytyä ja sit on ISOT bileet !!!!!!!!!!!!!!!!!




perjantai 28. syyskuuta 2012

Helsinki, meilahti

Lähdin tänään töistä päin Helsinkiin expressbussilla. Matka maksoi kokonaiset 5 euroa tarjouslipulla. Huomenna olen suunnittelut palaavani onnibussilla ja lipun hinta etukäteen netin kautta sekin vain 8,90 - ei huvita noilla hinnoilla yksityisautoilu. Eikä haitannut vaikka oli melkein puoli tuntua myöhässä perillä.

Bussimatkan alussa tein oikean blondiitti mokauksen.. Laitoin napit korviin ja Anatheman uusinta soimaan ja ihmettelin miksi ei kuulu hyvin... Mahtoi kanssamatkustajat ihmetellä julkikuuntelua... Reilusti yli puolet biisistä :)))) Sitten vielä toistin mokan puhuttuani Mikan kanssa.. Huomasin sen kuitenkin varsin pian, tällä kertaa muut kuulivat hieman Damien Dempseytä.

Eka kuva on matkalla Lassin huoneeseen hissistä.


Tää juliste pysäyttää aina!
Luovuttaminen on tärkeää, ken pystyy niin sen tehköön :)



Pelattiin Lassin kanssa Alfapet-peliä. Mä voitin viidellä pisteellä ;)


Ihanaa olla täällä!
Me ollaan Lassin kanssa höpötetty ummet ja lammet. Haukuttu BB-pyrkyreitä ja 7-päivää lehden julkkispyrkyreitä :)) Ihmetelty päivän ihan oikeita uutisia. Sit me ollaan laajennettu toistemme yleistietoja :) Lassi on lukenut mulle Suomen suurinta vitutus kirjaa ääneen, juutuupi on ollut kovassa käytössä (Manowaria ja Teemu Kontoniemen stand uppia tädille ja kummipoikaa ilahdutettu Coverslavesin covereilla) Ja nyt tuolla sataa kaatamalla, mä jään tänne pian yöksi :D 


torstai 27. syyskuuta 2012

Anathema pakkahuoneella


Suurin odotuksin astelin pakkahuoneelle eilen illalla. Weather systems-levy on  ihan ensimmäinen tuttavuus kyseiseltä orkesterilta ja se on kyllä kolahtanutkin ihan täysillä. Siksipä juuri äänentoiston (miksaajan?) ongelmat siinä, että laulajatar Leen ääntä ei kuulu ollenkaan Pa:sta Untouchable part 2 huippukohdassa on suorastaan anteeksiantamatonta!  Onneksi ilta päättyi kuitenkin hyvin positiivisin tunnelmin alun miksailusähläilyjen jäädessä vähemmälle ja laulusuoritusten kuuluessa niiden ansaitsemalla tasolla. Huippubändi kertakaikkiaan, vanhempi tuotanto ansaitsee myös syvemmän perehtymisen.

Lämmittelijöitä Von Hertzenin veljeksiä emme Mikan kanssa kuulleet kuin pari biisiä. Täytyy kyllä myöntää, että soundit olivat sitä luokkaa, ettei sitä olisi sen kauempaa jaksanut kuunnellakaan. Lämppäreille tasaisesti jakautuva ominaisuus mä luulen. Mutta on niillä pirun kova rumpali! Anatheman rumpali oli toivon mukaan nauttinut suomalaisesta takahuonetarjoilusta (Mikan vertauskuva) -oli suorastaan sen verran ontuvaa soitto, jopa minä siihen osasin kiinnittää huomiota.

Niin ja oli muuten jollakin edessämme sitten pirunmooset ilmavaivat, koska hajuhaitta oli suorastaan kammottava toisinaan.. Ari Niemen sanoja siteeraten, toisilla musiikki nostattaa ihokarvat  pystyyn ja toisilla tulee paskat housuun :)



keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ensimmäinen postaus



Tästä alkaa nyt minun blogini.
Blogin nimi juontuu Hiidensoinnin yhdestä  kipaleesta.

Tänne keräilen ajatuksiani ja valokuvia. Käytän myös paljon Blippiä, mutta sinne saa vain yhden kuvan päivässä, joten testataanpas nyt tätäkin formaattia :)




Meillä on nyt sitten kaksi koululaista. Aino aloitti koulutiensä ensimmäisen vuoden ja Suvi päättää sen tämän vuoden jälkeen. Onpa aika mennyt hurjan nopeaa, lapset kasvavat yhdessä hujauksessa. Ainakin siltä se tuntuu. Eilen juhlittiin Ainon kaverisynttäreitä Huushollissa. Laitan siitä seuraavan postaukseni ja vaikka videopätkänkin, oli se niin kivaa :)

Mutta tämän päivän kohokohta on illalla ANATHEMA!! Sieltä ehkä pari fotoa tännekin ilmaantuu..