lauantai 8. joulukuuta 2012

Ambercrapen vuosikokous ;)

Ambbarit trehvasivat siis pitkän soittotauon jälkeen reeniksellä.  Mä en itseasiassa muista ollaanko me soiteltu yhdessä tän vuoden puolella vielä ollenkaan. Mut kyllä mä luulen, että me ennen maaliskuuta käytiin ainakin kerran treeniksellä :D Korjatkaa joku paremmin tietävä, JOS oon väärässä ;)

Tarkoitus on ollut saada tämänkin porukan kanssa  levyllinen musiikkia  ulos miksauspöydän uumenista, mutta kaikki projektit joissa oon mukana, ovat  viipyilleet keskeneräisinä kauan valmistumatta. Eikä maaliviiva vielä häämötä kovinkaan lähellä, mutta se kuitenkin lähestyy! Myönnän sen heti, että mun ajatukset ja prioriteetit on olleet hyvin paljon aivan jossain muualla. Enkä ole siitä yhtään pahoillani, perheen sekä läheisten asiat ovat tärkeysjärjestyksessä aina ensin. Sitäpaitsi mä olen aivan varma, että tietyn etäisyyden ottaminen asiohin ( tässä tapauksessa biiseihin) saa ne näyttämään ja kuulumaan nyt mun päässä aivan eri tavalla. Ote biiseihin on aivan erilainen ja niihin tulee uutta esim. stemma puolella kehiteltyä. Paljon on kiittäminen myös nykyistä työtäni, jossa duunailen lasten musiikin parissa ja kaikenlaisia muita musaprojekteja, joita Mika on tuossa sivussa tehnyt ja joihin olen  toisinaan riipinyt jotain stemmaa kasaan. Jos  sit ensi vuonna reipastuttais tässä omien musaprojektien vetämisen suhteen- Uuren Vuaren lupausten paikka siis.

Mutta osattiin me jotain soittaakin (ja laulaakin hieman vaikka mulla jäi sanat kotio).. Ja sitten mun uusi hieno Senkun mikki ei pelittänyt, kun ei saatu phantom virtaa revittyä hetimiten, joten lauloin shuren 57
ja kyllä se niinkin toimii. Herra Happokin rääkyi meillä kotistuudiossa tänään punkkia narulle moiseen kapulaan. 

 Timo Saari
kitara

 Mää
ja 57

 Timon johtohässäkkä ja jotain kapistuksia

 Mää ja Zeppo

 Ja taas..

 Mää ja Timo

Alapuolella monta Timoo...




 Seppo Patteri
Patteristi

 Marko Kallioniemi
bassotaiteilija


 Zombie eli Seppo



Mun oli hyvä leikkiä kameralla, jotta järkät ei niin kiinnitä huomiota etten muista 
itse kirjoittamia sanoja..
Aina voi laittaa valokuvauksen piikkiin :D


lauantai 17. marraskuuta 2012

Viikon kuulumisia



Lassille tuliaisia tänään. Inferno lehti ja perinteiset Arnoldsin munkit.
Käytiin myös käppäilemässä ulkon pikkulenkki Lassin kanssa. Huomenna sitten taas pidempi lenkki

Eilen oli shoppailupäivä Koskikeskuksessa. Ostin uudet rillit, viimeinkin.. meni yli vuoden päivät etsimiseen, (jota en tod. tehnyt säännöllisesti) ja nyt ostin kahdet yhden hinnalla.. mukamas siis! Ihme kusetusta sekin. Jos olisin tyytynyt satasen (tai jopa halvempiin) pokiin olisin saanut yhdet ns. instrumentarium hintaan. Nimittäin specsaversilla maksat linssien ohennuksesta vähintään 70 euroa per lasit.. ihan hyvää bisnestä. 179 € klaseista (vaikkakin  saat kahdet) maksat loppupeleissä joko 459 (kaikista ohuin linssi) tai 319 € vähemmän ohuet linssit. Halvathan noi on silmälaseiksi edelleen, mutta kusetusta mainoksessa.. muka vain 179 kahdet lasit!! Ja närhen munat. Vaikka sulle sanotaan ostaessa, että sitten tulee vielä päälle linssien ohennus 70 tai 140, mutta ei mainita että tietenkin molemmista laseista erikseen. Älkää menkö samaan lankaa, jos haluatte klasit siis HALVALLA.  

Sitten kun oltiin saatu Ainon kanssa shoppaillut talvitakkia ja muuta vaatetta ja oltiin tekemässä lähtöä kuulimme kuulutuksen, että seuraavaksi soittaa "melkein akustinen Duo" eli Pauli Hanhiniemi ja Ville Rauhala. Aino oli heti, että HEI ISIN KAVERI SOITTAA, ei voida lähteä.. Ja eihän me voitukaan. Olin juuri pari päivää aiemmin  kuullut version uudesta Paulin biisistä, "etsimässä sinua" (muistaakseni) ja kyllä vain taattua laatutavaraa Paulilta ja kumppaneilta. Komia on koskarin jättikuvataulu. Aino videokuvasi omantakeiseen tyyliinsä koko keikan puhelimellaan. Loppujen lopuksi, kun neiti väsyi kannattelemaan puhelintaan, neiti asetti sen läheiselle pöydälle ja juoksi pöytää ympäri aina välillä pelleillen kameralle. Ja sitten sitä matskua ylpeänä iskälle esiteltiin. Hyvä Aino!




 

Tylsä äiti ei shoppailu ylläolevalla Koskarin shoppailureissulla suostunut ostamaan kymmenen euron kaulakorun lisäksi sulkapäähinejudanssia.. sen sijaan se kuvattiin ja lupasin lähettää kuvan joulupukille, jos se sitten toisi sen jouluna.














Keskiviikkona olimme Tampere talon sorsapuistosalissa työn puolesta duunissa.

Juttu liittyi Tampereen ystävyys kaupunki Mwanza-projektiin, josta vaan copy pastaan kuvan alle seuraavaa..


Tampere-Mwanza -projekti

Tampereen ja Mwanzan, Tampereen tansanialaisen ystäväkaupungin, välinen yhteistyö on osa pohjoisen ja etelän paikallishallintojen kestävän kehityksen projektia. Hanketta hallinnoi Suomen Kuntaliitto ja rahoittaa Ulkoasiainministeriö. Kaupunkien yhteistyön tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä, kansalaisten osallistumista kaupungin hallintoon, hyvää hallintoa, kulttuurivaihtoa, ja kaupunkien työntekijöiden asiantuntemuksen ja teknisen osaamisen kehittämistä.


Tampereen eri koulujen oppilaat ja opettajat olivat tehneet yhdessä Menard Mpondan kanssa, sekä kolegani Kata Lindbergin avustuksella esityksiä tuonne juhlaan. Kivat kekkerit, mutta eivät ihan vetäneet vertoja Tampereen lasten teatterikevään proggiksille. Mutta vuonna 2012 lupailtiin, että projektin päätösjuhlat olisivat sitten kenties jo isossa salissa :)

 Menard on kyllä ilmiöimäinen lasten liikuttaja, koko salillinen (600-700) lapsia taputti, lauloi ja tanssi Menardin johdolla.

 
Kata soitteli extempore myös semmoisissa ohjelma numeroissa, joissa ei edes olisi pitänyt alunperin..
Myös Matti pääsi  lavalle soittamaan rumpuja. Kuviot hiottiin kohdilleen  kenraaliharjoituksen ja itse esityksen välissä. Menard hyppi ja pomppi rumpujensa yli, lauloi ja teki ihme temppuja jalapset olivat haltioissaan. Meikäläisen jobi oli videokuvata yleisöä ja ottaa valokuvia. Samalla souvasin kenraalin ja itse esityksen aikana miksauspöydän ja lavan väliä.. monitoori ongelma oli ihmeellinen, niiden volyymia säästeltiin jostain kumman syystä :/  Luulisi rahalla saavan nekin toimimaan moitteettomasti.
                                   



Kävin päivän päätteeksi syömässä Katan ja Tuulin kanssa Intialaisessa ravintola Namastessa, Ja oli hyvää! Ja tietenkin piti syödä asiaankuuluvasti aivan liikaa.. Onneksi itse jätin sen
erittäin tulisen chilikastikkeen väliin..
Kiitos arvon naiset mukavasta seurasta :)

Treenis kuntoon. 

Eipä ole meidän treenikämppä ollut ikinä näin puhdas! Imuri surisi ja moppi viuhu ja kamat lenteli uusille paikoille. Nyt saatiin kuusui henkiselle hiidensoinnille tilaa mesota reeniksellä. Sitten vielä aseteltiin10 metriä moltonia  seinälle, väsättiin 4 ja 6 metrin palat niistä. Mukavasti parani huoneen soundi, ei kumise rummut niin kovasti. Ja nyt on keikoille taustakangas lavalle. Päästään heti ensi viikon lauantaina tsekkaamaan kankaan toimivuus pub aikalisässä. Luvassa huisa keikka, viulisti ja kiipparit mukana, kyllä Hiidensointi nyt potkii!! 

Huomenna vissiin mennään vielä vähän soittelemaan.  Mulle on hankittu nyt oma monitooori, oikein thomannilta tilasin, jota pääsen treeneissä ensikertaa kunnolla kokeilemaan :) Nyt ei tarvi viulisti Peten menettää melkein tajuntaansa ( vaikka tulpat korvissa..), kun mä kiekaisen oikein kunnolla. Aiemman ahtauden vuoksi jätkät on seisseet ihan laulukaappien edessä. Nyt jopa mahdutaan vähän harjoittelemaan paria askellusteknistä asiaa keikalle, hah haa!

p.s kuka löytää Haapalan Jannen kuvasta..? ;)



                                                              Tyttöjen hömpötystä..




Aino ideoi kuvaussessioita..
Ota semmonen kuva, että sä huuutaisit ja mä olisin ihan, että UUU-uuu-UU!!
Ja sitten nukuttais, näin ;)


 

Oltiin myös männä viikolla Katatonian keikalla pakkahuoneella.
Hyvä keikka ja oli kivaa, vaikka niskat olikin niin jumissa, että piti edellisenä päivänä varautua koko keikkaan niin, että hain kipupiikin työterveydestä..! 
Joraamisen puutteesta huolimatta oli oikein mukavata.




Ja me ostettiin tietenkin mulle paita ja Mikalle verkkatakki isänpäivälahjaksi..
Mähän saan lahjoja vaikka joka päivä :))


keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Hyvä huono päivä

Moikattiin Lassia iltasella -sen osalta hyvä päivä, paitsi että unohdin nettitikun ja tietsikanhiiren kotiin.. Arnoldsin munkit muistin ottaa mukaan! Mika sai käydä siellä sit uudestaan meidän jälkeen. Itsellä oli takana pitkä päivä töissä alla (kävelin oikein pitkästä aikaa, kun varpaan murtumat antoi vihdoin myöden..).

Puoli kasilta siis jalkauduin töihin, jossa oli ennätys määrä avoimen ovien kävijöitä eli n. 145! Aikamoista vilinää ja desibelit koholla hela dagen. Sana on kiertänyt ja uutta porukkaa tulee joka keskiviikko ns. ovista ja ikkunoista. Sinänsä en valita, ihana duuni mulla :)

Työpäivän jälkeen jalkauduin kaupunkiin ostoksille.. Työjutskuja, sekä uusien rillien metsästystä. Parit "ehkä" hyvät löysin. Pitää mennä vielä uusiksi joku kerta.. Pakko ostaa jotain koska nää nykyiset vetelee viimeisiään. Otin muutaman foton ja kysyin Mikalta neuvoa whats upin kautta- mutta ei apua päätökseen, se oli hieman eri linjoill akuin minä :D Ärsyttävää tuhlata aikaa kauppoihin, en jaksaisi käydä ostoksilla. Siellä tulee hiki, ärsyttää tungos ja loppuu rahat kesken. En siis mene suotta cityyn, vaikka se on tuossa kilsan päässä..

Ameriikan presidentin vaalituloksista tuli sitten uutisissa koko ajan jotain ja niistä syntyi lassin kanssa hyvä keskustelu. Ei meistä saisi R Moneyn -kuten itse tavaavat ;) kannattajia!


Lassin tukka on kasvanut hirrrrveesti ja on ihan mustaa, ei tullu tpunasta käkkärää. vaikka jäpikkää hieman siitä kiusoiteltiinkin.  Leukemiasta toipuminen on nyt virallisesti aloitettu. Pitkön tukan kasvatusprojekti alkakoon uudelleen!

maanantai 5. marraskuuta 2012

Voihan VoiVod!!


 Viime keskiviikkona pääsin Mikan kanssa kauan odotetulle keikalle! VoiVod keikkailee Suomessa
ja me saatiin tietää siitä sattuman kautta, kun Mika selaili Nosturin sivuja... Ja liput piti tietenkin heti hommata. Kiertueen viimeinen keikka ja kyllä oli hyvä! Laulaja Snake oli kyllä ihan älyttömän hyvä ja tuli niin ostalginen fiilis, kun ne kuulosti juuri silät kun ne biisit piti kuulostaakkin. Yli 29 vuotta ja ei tunnu missään vetää samoja biisejä ja samalla teholla!
tsekkaa ihmeessä  bändi, jos olet jäänyt paitsi!    http://www.voivod.com/

Äijät ovat hyvässä vedossa edelleenkin ja uusi kitaristi on ottanut paikkansa loistavasti. Lupailivat tammikuulle 2013 uutta levyä ja se mitä tuolla kuului uudesta tuotannosta- niin taattua kamaa luvassa. Konsertissa muisteltiin myös Piggya, harrashetki kuten asiaan kuuluu!


 Tämä yleisö on lämppäribändin ajalta. Lämppäri oli   suomenkielinen trash bändi unkind , ihan yes meininkiä, Mika tykkäs enempikin.




tiistai 30. lokakuuta 2012

Halloweenia ja muuta hubaa



Aino lähdössä Halloween synttäreille tänään..
Neiti halusi olla ehdottomasti DRACULAURA!




Ainolla oli hyvin selkeät sävelet miten mun pitää maalata kasvot, hampaat ja veri tippumaan kaulast alas paidan reunukseen... :D

Tää alla oleva valokuva on Ainon kuvankäsittelyn tulos iphonella:           Mä vedin tän hieman överiks:


Ja sitten synttärijuhlien jälkeen piti uudestaan alkaa leikkimään.. Aivan kuin en olisi saanut leikkiä töissä jo koko päivän kun vietimme Halloween juhlia lasten kanssa. Tässä vaan saa ihanan Ainolisän mukana <3 <3 <3 Ja Aino saa vielä huomenna koulussa viettää Halloweenia, koko Nekalan koulu on täynnä juhlijoita, kun pukeutumisen teemaviikkoa vietetään :D








 .. Ei liene epäilystä kehen lie tuo lapsi tullut poseerauksen innosta,valokuvaksesta ja kuvaamisesta puhuttaessa... Isänsäkin on kyllä taitava valokuvaamaan :) :) Nää kaikki kuvat on mun itse ottamia, Mikan kuvia löytyy tadaasta mikahiironniemi nimellä, jos siis omaa iphonin voi sieltä etsiä...





Tässä pari kuvaa työpäivänä otetuista hippaloista. Pekan varjoseikkailut olivat myös Halloween aiheiset ja innosti lapsetkin kokeilemaan varjoilua. Piirtoheitin, kalvolle tulostetttu ja tussilla paranneltu työ ja eikuin tanssimaan...


Tai kiipeämään puuhun...